koffie op het werk

Als je aan je dag begint dan is een cafeïne boost vaak een goed begin van je dag. Helaas is te veel cafeïne niet goed voor je hart. Drink dit daarom ook nog maar met regelmaat. Als je op je werk bent aangekomen dan drink je vaak ook nog een bakje. Koffie op het werk is steeds populairder omdat je zoveel verschillende soorten hebt. Denk aan een Espresso, dit is vaak een wat sterkere koffie die je in de ochtend wat makkelijker wakker houd. Ook zijn er soorten met wat meer melk, denk aan een latte macchiato of een koffie verkeerd. Steeds vaker heb je zoveel lekkere en leuke koffies die je eenvoudig thuis kan maken. 

Redenen 

De vraag is dan ook waarom is koffie op het werk belangrijk? 

  • Denk aan het verhogen van de productiviteit, je bent vaker minder moe en je bent dus ook sneller actief. 
  • Het verhoogt dus ook om de taken efficiënter uit te voeren. 
  • Daarnaast verbetert het ook nog eens de sfeer, een kopje koffie is een sociale gebeurtenis om met collega’s te ontspannen en een gesprek aan te gaan. 
  • Een lekker bakje koffie kan dus bijdragen aan een goede en positieve werksfeer, hierdoor zal je werknemers ook meer productiever zijn. 

Stressvermindering? 

Daarnaast verlaagt koffie op het werk ook stress, door de cafeïne is het zo dat je lichaam minder stresshormonen aanmaakt en dat je dus beter met een gespannen situatie kan omgaan. Zo ben jij blij en je baas blij dat je zo productief bent. 

Door Redactie